Na Sekčove chcú skauti vybudovať športovo-oddychovú zónu.

20.06.2011 Prešov

Prešov 20. júna (TASR) – Prešovskí skauti chcú na Sídlisku Sekčov vybudovať športovo-oddychovú zónu. Tá by mala vyrásť na Exnárovej ulici v blízkosti detského ihriska, umelej lezeckej steny a Kostola Krista Kráľa.
Projekt exteriérového fitness areálu po názvom Komu sa nelení tomu sa zelení realizuje Slovenský skauting 112. zboru Prameň Prešov-Sekčov na pozemkoch, ktoré poskytne prešovská radnica. Cieľom je vytvoriť podmienky na relax a pohybové aktivity pre všetky vekové skupiny obyvateľstva. Ako uviedol koordinátor projektu Michal Chmeliar, s prípravami sa začalo v máji tohto roka a uskutočnilo sa už niekoľko pracovných stretnutí.
"Získali sme 3500 eur z Nadácie Ekopolis, chceme urobiť urbanistickú štúdiu, aby sme vedeli, ako sa bude vyvíjať celý ten priestor a zároveň prvá časť je vybudovanie vonkajšieho fitness areálu," uviedol Chmeliar. Dodal, že v prvej fáze osadia šesť nových fitness prvkov. Celá štúdia sa však bude týkať územia zhruba o rozlohe 6500 metrov štvorcových.
Prvou etapu projektu je v podstate verejné plánovanie. Názory a podnety od obyvateľov sídliska sa budú zbierať prostredníctvom ankety počas tohtoročného Farfestu. Následne sa uskutočnia verejné diskusie k pripraveným urbanistickým štúdiám a výber najvhodnejšieho riešenia.
Samotné osadenie prvkov a úprava priestranstva okolo nich by mala trvať približne 14 dní. Podľa Chmeliara bude na práce stavebný dozor a zrealizujú ich v rámci dobrovoľníckych aktivít. Verejnosti by mali zariadenia slúžiť od druhej polovice septembra 2011.
Primátor Prešova Pavel Hagyari konštatoval, že tento areál by mal byť vhodným doplnením nedávno vzniknutej sídliskovej pešej zóny. Podľa neho má mesto ďalšie plány, aby sa relaxačná zóna rozšírila. V prípade, že bude vzniknutá štúdia korešpondovať so zámermi mesta a nájdu sa peniaze z grantových programov, primátor preloží návrh mestskému zastupiteľstvu na dlhodobejší prenájom pozemkov.
 

Vyberte región

mark